Tips vid köp av friktionsdäck

Det finns en hel del fördelar med att köpa sina däck online när det är dags för det. Du får oftast ett bättre pris än hos en vanlig däckbutik och du får dessutom chansen att jämföra olika i lugn och ro.

Är det dags för däckbyte? Minst två gånger om året händer det ju att man måste byta däck på sin bil, från sommardäck till vinterdäck på senhösten och tvärt om på våren. Då är det bra att redan ha nya däck hemma att byta till så att man slipper få panik. Dessutom får du tid att byta däcken själv och slipper lägga onödiga pengar på att köra till någon mack och lämna in bilen. Sätt dig i lugn och ro framför datorn i stället, det finns en massa bra sajter där det går att köpa däck plus att det finns flera jämförelsesajter där du lätt kan kolla upp vad som är mest prisvärt och har bäst kvalitet. Det finns ibland begagnade däck att köpa på olika annonsportaler, som blocket och så vidare. Vi rekommenderar inte att du köper dina däck på det viset eftersom du aldrig kan vara riktigt säker på hur gamla däcken är, vilken kvalitet det är, hur det varit förvarade och så vidare.

Börja gärna med att gå in på Pricerunner om du är osäker, där kan du snabbt få en jämförelse mellan olika däckfirmor och märken på däck. Om du däremot är helt säker på vad det är för typ av däck du vill ha och behöver tycker vi att du ska gå in på sajten www.dackonline.se . Här kan du fylla i några enkla uppgifter om däcken du vill ha och sedan kommer de garanterat att hitta det bästa och det billigaste alternativet åt dig, du beställer sedan däcken direkt från deras hemsida.

En annan väldigt bra hemsida för att köpa däck och tillbehör, där det inte spelar någon roll hur oerfaren eller erfaren du är som vi rekommenderar är www.bythjul.com .
Det blir billigt och enkelt, även om man inte kan så mycket om däck eller fälgar. De hjälper dig att hitta passande däck och fälgar. Du kan spara upp till 40 procent jämfört med din lokala däckverkstad. De har en mycket bra guide för att du ska få bra alternativ på däck som passar just din bil.